New day, new meetings! 🚀⁠ ⁠ #training #vergaderen #cursus #teamdag...
Nieuws 1 november 2022

“we bieden nu een totaalpakket”

The Yard Hotels, Bedrijvig Meierijstad september 2022

The Yard Hotels

 

“We bieden nu een totaalpakket”

 

Al sinds 2018 ontvangt Boetiek Hotel The Yard gasten in het prachtig gerenoveerde negentiende-eeuwse pand aan de Zuidkade in Veghel. Sinds kort kunnen gasten ook terecht aan de overkant van de haven, aan de Noordkade. Niet alleen voor een hotelovernachting, maar ook voor een lunch, borrel of vergadering. “We kunnen nu echt een totaalpakket bieden”, zegt eigenaar Maud Kanters.

 

Het is een drukte van belang wanneer we op een zonnige vrijdagmiddag langsgaan bij de nieuw geopende horecazaak ‘Koopvaart’, onderdeel van The Yard Noordkade. Buiten op het terras drinken gasten een drankje, met uitzicht op de passsantenhaven én het aan de overkant gelegen The Yard Zuidkade.

 

De nieuwe vestiging, al in 2020 aangekocht door Maud, bestaat uit twee gedeelten die gefaseerd worden verbouwd. “We hebben eerst het linkerdeel aangepakt, met daarin het horecagedeelte. Daar kunnen gasten borrelen en zijn ook twee vergaderzalen en drie hotelkamers te vinden. Binnenkort komen er nog eens acht hotelkamers bij. In december moet alles helemaal klaar zijn.”

 

Maud leidt ons rond door Koopvaart, met een grote vergaderzaal op de begane grond en een kleinere op de eerste verdieping. Beide zalen zijn modern en tegelijkertijd huiselijk ingericht. Datzelfde geldt voor de drie hotelkamers die in Koopvaart in gebruik zijn genomen. Vanaf een vide kijken hotelgasten uit over het prachtige interieur van het horecagedeelte.

 

“We hebben het gebouw ‘Koopvaart’ genoemd, naar het scheepvaartbedrijf N.V. Koopvaart dat hier tot 1962 gevestigd was”, vertelt de Veghelse hoteleigenaar. “Dat bedrijf heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de haven. We steken het oude Koopvaartgebouw in een nieuw jasje.”

Monumentale voorgevel
Vervolgens neemt Maud ons mee naar het hoge rechterdeel van het monumentale pand, waar de overige acht hotelkamers komen. Het gebouw is aan de binnenzijde vrijwel volledig gestript. “Feitelijk wordt het van binnen geheel vernieuwd, inclusief een nieuw dak. Natuurlijk blijft de monumentale voorgevel in de oorspronkelijke staat.”

 

De destijds 27-jarige Maud opende Boetiek Hotel The Yard in 2018 in een eveneens monumentaal pand aan de Zuidkade. Een gewaagde stap, maar het bleek een schot in de roos. “De industrie in Veghel is mega, maar er waren vrij weinig hotels. Maar er gebeurt hier zóveel. De ontwikkelingen op industriegebied zijn super, net als op de Noordkade. Daar sluit ons hotel heel goed op aan. De vraag is enorm, en we zitten eigenlijk altijd vol.”

 

De plannen om aan de Noordkade een nieuwe locatie te openen bestonden al voor corona, en Maud besloot ze ondanks de langdurige lockdowns toch door te zetten. “We wisten: aan corona komt een keer een eind. Na een goede start moesten we terug naar nul, dat was echt zonde. We zijn nu eigenlijk weer opnieuw begonnen.”

 

Fijne werkplek
Met de nieuwe vestiging willen Maud en haar team nadrukkelijk ook het lokale bedrijfsleven van dienst zijn. “We hebben vergaderarrangementen, ideaal om even in een andere setting te brainstormen. Maar we bieden ook gewoon een fijne werkplek, met verschillende zithoeken waar je met je laptop je ding kan doen. Of een afspraak met een zakelijke relatie in een lobbysetting, aan een familietafel of in een nisje. Een sfeervolle, intieme plek, aan de haven én dichtbij de Noordkade. Gewoon een mooie locatie.”

 

Maud kan niet wachten om volle bak aan de slag te gaan aan de Noordkade. “Hoe vaak wij ‘nee’ verkopen, dat is echt jammer. Dat wil je liever niet, vooral bij vaste gasten.” Yard Hotel Zuidkade wordt door gasten van Booking.com overigens gemiddeld beoordeeld met een 9,1. “Daar zijn we keitrots op. We hebben hard gewerkt om onze vaste gastenkring op te bouwen. Op een gegeven moment bouw je echt een band met terugkerende zakelijke gasten op. We kunnen ze een persoonlijke benadering bieden. Dát is onze kracht.”

 

 

The Yard Hotel - Pand