Nieuws 25 augustus 2022

Leuk stuk in Brabants dagblad


17-08-2022

“met ‘koopvaart’ heeft veghel nu ook een hotel aan de Noordkade”

 

Oké, het is nog niet helemaal klaar vanbinnen, maar de authentiek ogende voorkant van het ‘zusje’ Boetiek Hotel The Yard Noordkade wél. Er kan ook al geslapen worden, en daarmee is Koopvaart in gebruik.

Franka Willems-Netten Brabants Dagblad 17-08-2022

Slapen in een boetiekhotel van Maud Kanters kan voortaan dus aan twee kanten van de Veghelse haven. Immers, sinds 2018 bestiert ze al Boetiek Hotel The Yard, dat goed draait. Op een steenworp afstand komt daar dus een tweede locatie bij. Toen de kans zich aandiende, greep ze die direct. Het pand van The Yard Noordkade stamt uit 1861 en was in het verleden van de Nederlands Koopvaart. De voorkant van het pand is in stijl teruggebracht. “En binnen hebben we de kozijnen en deurklinken de sfeer van toen. De Koopvaart heeft een rijke geschiedenis met de vaart, daarom noemen we het pand Koopvaart. Zo ook het horecagedeelte. “En om een stukje authentieke sfeer terug te krijgen staan daar wereldbollen, verrekijkers en antieke leren boekjes uitgestald”, verteld Kanters.

 

Voor lunch naar de andere kant
Voor de resterende acht kamers zijn de sloopwerkzaamheden al gedaan. “Als alles klaar is, komt er een officiële opening. Dat zal eind december of januari 2023 worden.” De 31-jarige Erpse was net 27 jaar toen ze haar eerste boetiekhotel aan de Zuidkade opende. Met het tweede hotel erbij gaat ze van negen naar 20 hotelkamers. De hotels vullen elkaar in haar ogen mooi aan. De gasten van de Zuidkade kunnen nu voor reen lunch even naar de andere kant van de haven lopen. “Omdat we daar een horecagedeelte hebben. Zelf ben ik aan die kant van de haven waar het nodig is.” Kanters, die vóór haar ondernemersbestaan drie jaar als facilitair manager bij Van der Valk in Eindhoven werkte, is hartstikke trots op het kleine team van de Zuidkade. “We waken er samen voor dat de kwaliteit goed blijft. We zijn niet zomaar een hotel, we gaan voor luxe en comfort en ons contact met de gasten is heel belangrijk. Zo ook in Koopvaart.”

 

Vergaderen
In de Zuidkade worden bruiloften en partijen gevierd, in de Noordkade staat vergaderen centraal en Kanters hoopt dat de twee vergaderruimtes daar intensief gebruikt gaan worden. Deze zomer ziet ze er in het weekeinde fietsers, door de week komen er zakelijke gasten. “Zowel hotelgasten als vergadergasten kunnen we voorzien van ontbijt en lunch, en de Koopvaart is een gezellige horecaplek om de dag met een borrel af te sluiten. Als gasten willen tafelen, lopen ze Veghel in naar de Markt of cultuurhaven Noordkade. Ze verwachten niks van Veghel, maar je staat ervan te kijken hoe enthousiast ze zijn.”

The Yard Hotel - Pand